Ännu mera tårta!

Det har som bekant blivit en
hel del tårtfix här på sistone,
så ock igår då det var lilla
Elijahs tur att fira sin 5-årsdag!
 
 
 
 
 
Kravet födelsedagspojken hade var,att
tårtan skulle vara röd,innehålla hallonmousse
och chokladmousse,samt att det skulle finnas
nån motorcykel och kanske nån bil.
 
Han godkände tårtan på ALLA sätt,och
det betyder extra mycket när det är ett
barn som ger såna omdömen!
 
 

Tårta till mannen

Det har som sagt blivit en hel del 
bakande här på sistone,och mer
tycks det nog bli.
 
Det är ju inte alls dumt att få tillfällen
att öva och kanske bli lite mer erfaren.
 
Men iaf,förra helgen gjorde jag en surprise-
tårta till min andra hälft.
Han misstänkte ingenting och jag kunde
enkelt jobba i min egen takt.
 
 
Tårtan fylldes med hallon samt
Noblessemousse.
 
 
Spacklade tårtan med rödfärgad marängsmörkräm.
 
 
Och såhär blev resultatet.
 
 
Väldigt maffig men god blev utlåtandet ♥
 
Nu väntar nya projekt och till helgen
har jag fått order om dekoration med
hjärtan och färgen röd!
 
 

Blandad kompott

Hallå där!
 
Här har det både bakats tårta och
gjorts lite graveringar,en påse
blandat kan man säja!
 
Från ena hållet en logga.
 
Från andra...namnet!
 
Ett stycke vinglas med namn.
 
Glas med intern text mellan vänner!!
Eh,okej =)
 
Till en jubilar.
 
Till samma jubilar men från någon annan!
 
Alltså ett Lasse-glas med både
namnet och klubblogga.
 
Sen har det bakats oxå,för en kär
närstående har fyllt år.
 
Tårta fylld med hallon och Noblessemousse.
Spacklad med röd marängsmörkräm och så
chokladganache som fått rinna ner.(dripcake)

Avslutade med lite olika chokladbitar som
penslats med guldpulver.
 
Om den var god?
Faktiskt helt godkänd av alla som åt.

Kör försiktigt och håll avståndet!

Söndagens tårta blev klar i tid,och
även om jag önskat att dekorationerna
kunde blivit mycket bättre så är jag iaf
skapligt nöjd med tanke på sockerpastans
konsistens och uppförande.
 
Nu lägger jag gångna helgen till handlingarna
och hoppas på att väglaget här hos mej blir som
på tårtan,d.v.s snöfri och utan halka för fy 17
och mer därtill som jag avskyr kyla och vinter!
 
 
 
 
 
 

Mera tårta

Igår hade jag fått i uppdrag att göra
ett par tårtor till en god vän igen.
 
Hon har blivit väldigt förtjust i den
goda Prins Sigvardstårtan jag gjort
förut,men som oxå piffats upp med
diverse olika frukter och bär.
Den blir lixom inte lika söt när man
tillsätter nåt som är fräscht och ev.
aningen syrligt.
 
Balansen ni vet!
 
 
Tårtan består av två mandelbottnar som man
först breder ett lager äggsmörkräm på och ovanpå
den ett lager grädde.
 
 
Igår lade jag mandarinbitar på grädden,
men det funkar oxå med t.ex hallon.
 
Sen på med överst bottnen som då oxå
bredes med äggsmörkräm och grädde.
 
 
Igår hade jag på hackade hasselnötter och 
flagad mandel,och så provspritsade jag med
en av dom nya blomtyllarna.
 
 
Och så den andra tårtan.
 
 
Övning kanske kan ge resultat framöver,
men jag måste ändå säja att det var kul.
Det gäller bara att "bita av" spritsningen
precis lagom så dom s.k blommorna inte
ser helt låtsasaktiga ut.
 
 

När man övar!

Jag tycker det är så himla läckert
när dom som kan spritsar fint.
 
Nu är ju jag autodidakt på alla
mina pysselområden,så även vad
bakning och allt som hör till det
anbelangar.
 
Men som sagt,jag skulle ju vilja bli
bättre på just spritsning och igår
fick jag lust med en liten lektion.
 
Först bakade jag en mastig choklad-
kaka och så hade jag gjort en kräm
på vit choklad,vispgrädde och gelatin
som jag färgade in i två nysanser.
 
Slutresultatet,nja,man får väl tycka att
det blev "ganska" godkänt.
Nån superspritsare kommer jag antagligen
aldrig bli,för jag antar att det vore korkat
att varje gång skylla på dåliga tyllar!
 
 
 
Ja,ja...färgerna IRL var iaf väldans läckra!
 
Note to self: ÖVA,ÖVA.ÖVA mera!